Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ



5ο Forum ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ
τo Σαββατοκύριακο 19/20 Νοεμβρίου


Στο πλαίσιο της 54ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής ξεκινά το Σαββατοκύριακο 19/20 Νοεμβρίου στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι το 5ο Forum ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ.

Οι εκδηλώσεις αυτές που διοργανώνονται κάθε Σαββατοκύριακο έως την λήξη της έκθεσης στις 12 Δεκεμβρίου, επικεντρώνονται στα ακόλουθα


19/20 Νοεμβρίου κλασσική εποχή
26/27 Νοεμβρίου νεότερη εποχή
03/04 Δεκεμβρίου σύγχρονη 


Ειδικότερα, το Σάββατο 19/11 στις 11 το πρωί οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την λειτουργία του ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΞΥΛΟΚΑΜΙΝΟΥ η οποία περιλαμβάνει στήσιμο – καμίνιασμα –άναμμα και το πρωί της Κυριακής το άνοιγμα –ξεκαμίνιασμα. Η όλη διαδικασία θα υλοποιηθεί από τον ΦΩΤΗ ΚΑΤΣΑΡΗ ειδικό στις κατασκευές ξυλοκαμίνων με μεγάλη εμπειρία στο αναγωγικό ψήσιμο.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης και ανάδειξης κεραμιστών που κρατούν την τέχνη άσβεστη έως τις μέρες μας το Σάββατο 19/11 στις 5 το απόγευμα ο Σκοπελίτης ΝΙΚΟΣ ΡΟΔΙΟΣ και η κόρη του ΜΑΓΔΑ θα κάνουν μια ιστορική αναδρομή του έργου τους και επίδειξη τεχνικής σε φόρμες κλασσικής τεχνικής.

Τέλος η συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης ΑΡΤΕΜΗ ΧΑΒΙΑΡΑ θα παρουσιάσει την Κυριακή 20/11 στις 2 το απόγευμα το θέμα « ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ( 6ΟΣ – 4ΟΣ αιώνας π.Χ. ) ΠΗΛΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΑΝΟ ΥΑΛΩΜΑ ».

Για τα παιδιά κάθε Κυριακή απόγευμα μεταξύ 5 -8 θα λειτουργούν ανοικτά εργαστήρια ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΗΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ.

Η 54η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής αποτελεί το κορυφαίο ετήσιο πολιτιστικό γεγονός για την κεραμική τέχνη και στην οποία εκτίθενται τα έργα του διαγωνισμού καλλιτεχνικής κεραμικής που οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ).

54η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής  12 Νοεμβρίου – 12 Δεκεμβρίου –2016
5ο Forum ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Διοργάνωση: Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ), Δήμος Αμαρουσίου. Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και αναλυτικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων θα βρείτε στο site της ΠΕΚΑ http://enosi-keramiston-aggeioplaston.blogspot.gr/